Oko trećina Glinjana s pravom glasa, izjasnila se u nedjelju do kasno popodne o novom gradonačelniku, pokazuju podaci o odazivu.

Naime, na prijevremenim izborima na kojima se za mjesto gradonačelnika natječe troje kandidata, do 16, 30 sati glasovalo je 2.700 birača od njih 8. 300 ili 32, 6 posto.

Glasovanje, započeto jutros u 7, završava u 19 sati.

Tko će zadobiti biračko povjerenje – Stjepan Kostanjević (HDZ-ova koalicija), Milan Davidović (HSLS/SDP) ili neovisna Diana Mužić – znat će se večeras oko 21 sat.

Predsjednica glinskoga Gradskog izbornog povjerenstva Iva Štefan tumači kako rezultate ne treba očekivati ranije, jer su neka od 20 biračkih mjesta poprilično udaljena od Gline, a gusta magla na tom području dodatno usporava promet i dostavu izbornog materijala.
Štefan kaže da nedjeljni izbori protječu “savršeno uredno”, bez pritužbi  ili dojava o nepravilnostima.

Na svim smo biračkim mjestima provjerili i ni s jednog nismo dobili informaciju o eventualnim prigovorima ili nepravilnostima, ističe Štefan.

Za glinskog gradonačelnika izabran će biti kandidat koji dobije više od 50 posto glasova birača koji su glasovali. Ako se to ne dogodi, ide se u drugi krug, u koji ulazi dvoje kandidata koji osvoje najviše glasova.

Glinjani prijevremeno biraju gradonačelnika nakon što im je bivši gradonačelnik Milan Bakšić smrtno stradao u prometnoj nesreći ove jeseni.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Denis CERIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.