Direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) Davorin Primorac suspendirao je glavnog blagajnika nakon što je utvrđeno da je pronevjerio novac ove agencije, priopćeno je iz BHANSA-e čije je sjedište u Mostaru, dok su mediji naveli da je s računa  nestalo oko 200.000 eura.

“Na temelju Preliminarnog izvješća Tima za utvrđivanje stanja blagajne zbog teže povrede službene dužnosti pokrenut je disciplinski postupak protiv glavnog blagajnika i donesena je odluka o suspenziji do okončanja disciplinskog postupka”, priopćeno je.
Dodaje se kako je zbog sumnje u postojanje kaznenog djela u ovome slučaju podnesena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Pri tome su iz BHANSA-e naveli kako poštuju presumpciju nevinosti, te su odbili navesti druge pojedinosti.
Prema medijskim navodima sumnja se da je glavni blagajnik prisvojio 400.000 maraka (oko 200.000 eura), te navode da se radi o Dejanu Pudaru, koji dužnost glavnog blagajnika obavlja već nekoliko godina.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.