Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević komentirao je HNS-ovo obećanje o uklanjanju HOS-ove ploče iz Jasenovca, koje nisu ispunili. “DP ima svoje probleme, ali je i dalje najjača opozicijska stranka, i bit će jači u budućnosti. Ali HNS je hodajući mrtvac”, napisao je Glavašević na Twitteru.

U seriji tweetova Glavašević je nastavio kritizirati HNS. “Jedina svrha te stranke, i jedino za što je uopće još sposobna, je da drži većinu HDZ-u u Saboru. Čak im nije najveći partner. To su manjine”, napisao je.

Glavašević se dotakao i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak – “Blaženka Divjak nema podršku premijera i osuđena je na neuspjeh, Štromar je potpredsjednik Vlade za istraživanje ruda i gubljenje vremena”, poručio je.

Naveo je da HNS-ovi zastupnici u Saboru ‘nikoga od svojih donedavnih partnera od srama ne gledaju u oči, a HDZ-ovci ih nikada neće prihvatiti kao svoje’. “HNS svaki dan odustaje od barem jedne ideje koja je do jučer činila srž njihove ideologije, a sada preuzimaju i diskurs o ‘svim ekstremizmima'”, dodao je.

‘Paljbu’ po HNS-u nastavio je riječima: “Ta stranka potpuno je prazan skup klijentelista, politički mrtvac koji će nakon idućih izbora otići – zasluženo – u ropotarnicu povijesti. HNS je zbog fotelja izdao Hrvatsku i ljude koji su im dali glas nasuprot koalicije HDZ-a. Izdali su vlastite ljude koji su tu stranku gradili. I takvi ljudi imaju obraza bacati floskule i beznačajne mudroserine o ‘svim ekstremizmima’ u lice hrvatskih građana. ‘Liberali’. Da, jednom kad HDZ skine HNS s aparata i tako ih politički eutanazira, neću biti tužan. Nitko neće. Tik-tak, stranko bez predsjednika. Tik-tak”, zaključio je.

Komentiraj