Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević u ponedjeljak je za N1 komentirao sastanak Posebnog stručnog povjerenstva za obrazovanje, te navode da se pi izradi Akcijskog plana nije poštovala Strategija koju je donio Hrvatski sabor. naime, prema analizi portala Srednja.hr, izbačeno je čak 129 mjera, a oštećena su u djeca nacionalnih manjina.

“Netko je masakrirao Akcijski plan, to je nešto skandalozno i vrlo opasno”, rekao je Glavašević dodajući da SDP još uvijek razmatra kako će se postaviti. Osobno, smatra da se ovaj dokument hitno mora povući.

“Kada vidimo rezultate rada Povjerenstva na čelu s Vican, nije pitanje je li to stvar neodgovornosti, ovo je mnogo dalje o toga, ovo JE pravi skandal, netko se poigrava budućnošću naše djece”, rekao je Glavašević.

Upozorava da je zabrinjavajuće što je dokument Strategije, iz kojeg je isključen cijeli niz mjera koji se bave ranjivim kategorijama, poslan školama i županijama da se o njemu izjase u vrlo kratkom roku. Naglašava da je to pravi skandal te poručuje: “Ako je premijer znao za ove stvari, onda imamo problem veći od Dijane Vican i Povjerenstva, u to ne želim vjerovati”.

Komentiraj