Kroz dvije godine svjetlo dana i smjenu generacija trebala bi odraditi Volkswagenova kompaktna perjanica – Golf. U osmoj generaciji ovaj obožavani kompakt trebao bi zadržati jednak međuosovinski razmak i dužinu kao kod prethodnika, ali uz vidljivo smanjenje visine i povećanje širine. Takva promjena najviše će pogodovati GTi modelu, koji logično mora biti prepoznatljiviji u odnosu na „bazne“ verzije. Crveni obrub maske, veliki naplatci i interijer sa već tradicionalnom kariranom tkaninom postali su kult te će sigurno biti jedni od glavnih detalja i kod osme generacije.

11356138_1002555876461679_455235034_n

 

  • Nova generacija Golf-a očekuje se krajem 2017. godine
  • Porasti će u širinu uz smanjenje visine, dok će zadržati istu duljinu i međuosovinski razmak

 

GOLF 8

S obzirom na naznake kako u bližoj budućnosti možemo očekivati električne automobile kod Volkswagena to ne bi trebao biti problem. Čvrsto će nastojat zadržat svoje korijene, a čak se i spominje reinkarnacija VR6 motora za američko tržište čime bi se dodatno ojačao imidž. Za naše, ali i općenito europsko tržište očekuje se četverocilindraš okvirne snage 300KS, a u R izvedbi i nešto snažniji.

Komentiraj

PODIJELI
Urednik rubrike "Gas do daske", strastveni zaljubljenik u automobile, organizator brojnih događanja, glavni urednik i voditelj emisije "Shift" i suorganizator "Adria Drift Series" natjecanja.