Novi predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je u nedjelju imao svoj prvi službeni zadatak otvorivši muzej FIFA-e u Zuerichu koji predstavlja “lijepu ideju” njegovog prethodnika kontroverznog Seppa Blattera.

“To je lijepi muzej koji pokazuje univerzalnost nogometa. On je bio lijepa ideja Seppa Blattera, muzej čiji je on inicijator”, rekao je Infantino, koji je u petak izabran za predsjednika FIFA-e što je funkcija na koju je Blatter, suspendiran na šest godina, u lipnju bio prisiljen podnijeti ostavku zbog korupcijskih skandala.

Muzej Međunarodne nogometne federacije nalazi se u centru Zuericha i u njega je investirano 140 milijuna švicarskih franaka (128 M EUR),a  cilj mu je privući  250.000 posjetitelja godišnje. Otvoren je u nazočnosti Markusa Kattnera, privremenog glavnog tajnika FIFA-e i bivšeg švicarskog nogometnog reprezentativca Stéphanea Chapuisata.

Komentiraj

FOTO:EPA/ENNIO LEANZA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.