Zamjenik glavnog zapovjednika NATO-a u Europi general Adrian Bradshaw izjavio je u srijedu u Sarajevu kako su države na europskom kontinentu svjesne potencijalnih sigurnosnih prijetnji koje može donijeti sadašnja izbjeglička kriza te da se stanje pozorno analizira kako bi se na takve prijetnje pravodobno reagiralo.

“Sigurnosne agencije u Europi su svjesne tih prijetnji i u tijeku su razgovori kako bi se one identificirale, no o detaljima ne mogu govoriti”, kazao je britanski general novinarima u Sarajevu.

 

  • Bradshaw je u BiH boravio u svojstvu operativnog zapovjednika mirovne operacije “Althea” koju u toj zemlji provode snage Europske unije (EUFOR).

 

Nakon sastanka s predstavnicima EUFOR-a i bosanskohercegovačkih vlasti potvrdio je kako se poduziamju mjere na osposobljavanju oružanih snaga BiH u slučaju potrebe da i one pomognu civilnim vlastima u suočavanu s izbjegličkom krizom.

“Nema jamstva da izbjeglička kriza neće dovesti do pritiska i na resurse kojima raspolaže BiH. Moramo bit spremni na taj pritisak”, kazao je general Bradshaw.

Pojasnio je kako jetrenutačno EUFOR-ova primarna zadaća taktički trening OS BiH.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.