Legenda engleskog nogometa i bivši napadač Leicestera Gary Lineker poručio je kako su ‘Lisice’ na ‘rubu sportske besmrtnosti’. Klub, koji se prošle godine borio za opstanak u Premierligi, sada se nalazi na vodećoj poziciji devet kola prije kraja prvenstva. Večeras igraju protiv Newcastlea, a u slučaju pobjede, povećat će prednost pred prvim pratiteljima na pet bodova.

“Na rubu su sportske besmrtnosti. Ne vjerujem da sam ikada u svom životu nešto želio više od ovog naslova prvaka Leicestera”, rekao je Lineker, koji je u svojoj kolumni u Guardianu priznao kako je bio skeptičan prema imenovanju Claudija Ranierija trenerom Leicestera. Kaže kako je bio potpuno u krivu misleći da je 64-godišnji Talijan ‘neinspiriran izbor’.

“Kako sam samo bio u krivu”, rekao je nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije. “Ako Leicester osvoji titulu, biti će to najvjerojatnije najiznenađujući trijumf jedne momčadi u povijesti timskog sporta”, dodao je Lineker, koji je u Leicester započeo karijeru. “Prošle godine nisu mogli pobijedutu ni zbog ljubavi prema nogometu, ni zbog novaca, a sada se ta ekipa pretvorila u nezaustavljivu silu. Imaju duh i zajedništvo, a za sve je odgovoran potpuno inspirirajući Ranieri”, uaključio je Lineker.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.