U Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, održana je primopredaja vlasti između Tomislava Tolušića te njegove nasljednice Gabrijele Žalac.

‘Slavonac i Slavonka vode dva najbitnija resora za Slavoniju, ali i za ostale dijelove Hrvatske, no Slavonija zaslužuje posebnu brigu i zato smo Gabrijela i ja tu. Zadnjih devet mjeseci bili su turbulentni, sustav je bio dobar, ali kompliciran. Nisam se razočarao niti u jednog čovjeka u ministarstvu. Ostavljam sustav koji je puno sređeniji nego prije devet mjesecu’, kazao je Tolušić, prenosi N1.

Nova ministrica Gabrijela Žalac kazala je:

‘Prvo ću se upoznati s timom, da vidimo agendu gdje trebamo biti, vidjet ćemo kako će sve to teći, ja se veselim. Hvala Tomislavu što mi je sve ostavio posloženo. Tomislav je Ministarstvo dobro posložio. Znanje i iskustvo koje imam iskoristit ću da povučem što više novca iz EU fondova, nadam se da ću nastaviti na tragu prethodnika, da ćemo biti još bolji i uspješniji. Od ljudi u Ministarstvu očekujem da ćemo zajedno napraviti puno toga..

Možemo puno toga napraviti, imamo Projekt Slavonija koji kanimo provesti do 2020. godine. Vodit ću računa i o svim ostalim krajevima Hrvatske’, rekla je nova ministrica.

Komentiraj