Posebno izdanje Charlieja Hebdoa, objavljeno godinu dana nakon napada na taj satirički časopis, ponovo će se tiskati, pošto je prodano svih milijun primjeraka, priopćio je u petak francuski list.

“Da bismo odgovorili na potražnju koja je premašila očekivanja”, Charlie Hebdo će u subotu “ponovo opskrbiti kioske, nakon prvih milijun primjeraka”, piše časopis u priopćenju.

Tjednik je u srijedu pustio u prodaju milijun primjeraka svog posebnog izdanja na čijoj je naslovnici bio crtež boga s kalašnjikovom i s krvavom bradom, uz naslov -“Godinu dana poslije, ubojica još na slobodi”.

“Broj koji su pripremili preživjeli”, objavljen 14. siječnja 2015., tjedan dana nakon džihadističkog napada u kojemu je desetkovana redakcija lista, bio je tiskan u 8 milijuna primjeraka.

“Charlie” se svakog tjedna na kioscima prodaje u oko 80.000 primjeraka, a nakon napada je dobio 200.000 novih pretplatnika.

Dvanaest osoba, među kojima više crtača i urednika lista, ubijeno je 7. siječnja 2015. u napadu dvojice francuskih džihadista koji su rekli da žele “osvetiti” proroka Muhameda čije je karikature objavio Charlie Hebdo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.