Francuska je u ponedjeljak prekinula potragu za ostacima malezijskog zrakoplova MH370, čiji je komad krila pronađen potkraj srpnja na plaži otoka La Reunion u Indijskom oceanu, ali će i dalje paziti na to područje.

Potraga nije dovela ni do čega što bi moglo biti povezano s nestalim zrakoplovom, rekao je predstavnik mjesnih vlasti Dominique Sorain, dodajući da će vlasti ostati na pojačanom oprezu. Sve moreplovce i pilote pozvao je da vlastima prijave ako primijete bilo što sumnjivo.

Nakon što je 29. srpnja pronađen komad krila za koji je Malezija ustvrdila da pripada Boeingu 777 nestalom u ožujku 2014., Francuska je pokrenula veliku potragu. U deset dana pretražena je morska površina od 10.000 kilometara četvornih i cijeli otok, no bez rezultata.

Komentiraj

FOTO:EPA/PATRICK BECOT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.