Francuska policija ispitala je u utorak četvoricu muškaraca i jednu ženu nakon protuterorističke akcije u sjevernom gradu Rouenu i još dva dijela zemlje, doznaje se iz pravosudnih izvora.

U pretrazi kod Rouena, policija je zaplijenila dva pištolja i dvije puške, rekao je izvor, no policija napominje da je oružje bilo u legalnom posjedu.

Policijska akcija je izvedena u sklopu preliminarne istrage pokrenute u Parizu u povodu sumnje da se planiraju teroristički napadi, rekao je izvor.

Francuska je u zadnje dvije godine bila pogođena nizom islamističkih napada u Parizu i drugdje u kojima je poginulo više od 230 ljudi.

U Francuskoj se u nedjelju održava drugi krug predsjedničkih izbora zbog čega su pojačane mjere sigurnosti u cijeloj zemlji.

Komentiraj

FOTO:EPA/ETIENNE LAURENT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.