Desetak muslimana došlo je u petak navečer do jedne crkve na sjeveru Francuske kako bi simbolično zaštitili vjernike tijekom polnoćke, što je predsjednik Federacije muslimanskih udruga te regije ocijenio “snažnom gestom”.

“Potpuno je normalno da muslimani poštuju druge vjere i ta snažna gesta pokazuje da muslimani stoje uz naše sugrađane nakon atentata u Parizu”, rekao je Abdelkader Ausedž.

Tu inicijativu organiziranu u crkvi u Lensu pokrenula je je Unija muslimanskih građana Pas-de-Calaisa s ciljem “dati drugu sliku o muslimanima”.

“Željeli smo da se to učini posebno u ovom razdoblju kad se na muslimane upire prstom. Evo, ovo je pravi islam, on nema ništa zajedničko s onim tim luđacima”, naglasio je.

Nakon atentata 13. studenoga u Parizu, najgorih ikad počinjenih u Francuskoj, sa 130 mrtvih, božićna događanja u toj zemlji ove su godine pod snažnim nadzorom zbog straha od novog džihadističkog napada.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.