Svetvinčent je do nedjelje u znaku Srednjovjekovnog festivala tijekom kojeg posjetitelji imaju priliku vidjeti streličare i borbe bodežima, svjedočiti gađanjima opsadnim spravama, pogledati srednjovjekovne sprave za mučenje, isprobati vještine baratanja sjekirama i kopljima te niz drugih zanimljivosti.

Festival prati i srednjovjekovni sajam te prikaz autentičnih starih zanata kao što su kovačke i stolarske vještine. Posjetitelji mogu napraviti i autentičnu srednjovjekovnu frizuru, upoznati povijesne plesove, pogledati ulične zabavljače provozati se vrtuljkom.

Gladni će u subotu moći kušati gastro ponudu koju će spremiti pulsko Lovačko društvo “Union”, dok će u nedjelju moći degustirati lovački pjat LD “Jarebica” iz Svetvinčenta.

Tijekom Festivala u kuli Kaštela može se razgledati izložba grafika slovenske umjetnice Tine Mohorović koja će ujedno i pokazati vještinu srednjovjekovnog bakroreza i graviranja.

 

  • Posjetitelji su pozvani i da sudjeluju u foto natječaju festivala sa svojim radovima. Za najbolju portretnu, noćnu i akcijsku fotografiju pripremljeni su poklon paketi, a radovi će biti objavljeni na facebook stranicama TZO Svetvinčenat.

 

Cijena dnevne ulaznice za Srednjevjekovni festival je 30 kuna, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

Mimohod sudionika Festivala u povodu njegova otvorenja sinoć nisu pokvarile niti visoke temparature, a Festival su pohodili domaći i inozemni gosti koji su imali prigodu vidjeti čarobnu transformaciju Svetvinčenta u mjesto iz srednjega vijeka.

Nakon svečanog uručivanja ključeva Svetvinčenta obitelji Grimani, počela su tri dana oživljavanja povijesti.

U realizaciji programa sudjeluju brojne udruge, više od 200 sudionika čine vitezovi, dame i princeze, streličari, puškari te brojni drugi likovi spektakla.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.