Predstava ‘S razlogom’ koja je nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT, prikazat će se 17. veljače u kazalištu KNAP s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala kao autorski projekt redateljice i lutkarice Morane Dolenc i glumaca Petra Atanasoskog, Marija Jakšića i Brune Kontreca.

Ova divna dramsko-lutkarska predstava govori o životu, životu u kojem se sve događa s razlogom. Autorska ekipa odlučila je provjeriti dali je to zaista tako i krenuli su na put, put života… Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. Onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i ”zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ”glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT.

Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom, jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.

Autorsku ekipu čine redateljica Morana Dolenc i glumci Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić. Za glazbu su zaslužne Meri Jaman i Anita Valo (Meritas), crteže je napravio Ivan Tomasović, a lutku zeca Jasmina Kosanović. Krivac za scenografiju je Bruno Kontrec, a za izradu scenografije Davor Tkalec. Kostime je osmislila Dunja Vuković. Dizajner rasvjete je Neven Taradi. Osim za scenografiju i za grafički dizajn kriv je Bruno Kontrec. Fotkali su Mario Jakšić i Milivoj Kuhar. Premijera predstave održana je u Centru za kulturu Čakovec na dan 18. rujna.

Molim vas da podržite lutkarstvo i lutkare koji se na žalost neopravdano nalaze na samoj
margini umjetničke scene.

Kazalište KNAP (Kazalište na Peščenici) nalazi se u ulici Ivanićgradska 41a u Gradu Zagrebu.

s-razlogom-3

s-razlogom-5

s-razlogom-6

s-razlogom-7

s-razlogom-8

Komentiraj