Europski fotografi snimaju divne serije fotografija i savjetuju vas kako fotografirati izvore svjetlosti tijekom mraka koristeći Sony SEL100F28GM objektiv.

Za fotografe tamniji dani su idealna prilika za kreativne fotografije, jer koriste kako umjetnu, tako i nevjerojatno prirodnu sezonsku svjetlost. Gruba reakcija oka na sjajno svjetlo na slabije osvjetljenim mjestima može se izbjeći pomoću defokusirajuće mogućnosti objektiva, koja ublažava jako osvjetljenu fotografiju.

Ključne karakteristike Sony SEL100F28GM objektiva su izvrsna rezolucija i prelijepi bokeh efekt, uz originalnu STF (Smooth Trans Focus) optiku, omogućavaju fotografima da pomiču granice svoje kreativnosti kad se suoče s različitim svjetlosnim izazovima.

Izuzetno plitka dubina polja i blenda s 11 krilaca, u kombinaciji s jedinstvenim optičkim elementom za apodizaciju, različite elemente osvjetljenja pretvara u glatke krugove sjajnog svjetla, dok prvi plan ostaje impresivno oštar.

Od svjetiljki i prskalica, preko silueta zgrada i mostova, do ulične rasvjete i izloga radnji – objektiv SEL100F28GM pretvara svaki izvor svjetlosti u priliku za originalnu fotografiju, čineći pozadinu podjednako uzbudljivim dijelom fotografije, kao i prvi plan.

Zato zgrabite svoj fotoaparat i iskoristite prednost prirodnih ljepota koje nas okružuju u ovo doba godine.

Petar Sabol, poznati hrvatski fotograf, prenosi svoja iskustva, ističući kako je sa Sony STF objektivom uspio snimiti fotografije sa zaobljenim bokeh efektom koji ranije nije uspio ostvariti.

“Koristio sam ga za klasične portrete na ulici tijekom večeri, ali i s nekim kreativnim dodacima (tj. za bokeh u obliku srca). Još jedna lijepa karakteristika objektiva je njegova sposobnost bliskog fokusiranja i što se da upotrijebiti za krupne planove ili čak kao makro objektiv, ako se dodaju produžni makro prstenovi. Koristeći najbolje detalje s ulica tijekom adventa, bliže sam se fokusirao na glavnu temu, tako da sam dobivao nejasne pozadine s prelijepim krugovima. Ovo može stvoriti šarenu ekstazu, čak je korisniji po kišnom danu kad je ulica mokra, kako bi se iskoristile i refleksije“, objasnio je Petar Sabol.

Komentiraj