Tvrtka HP Inc. predstavila je novosti u svojoj liniji vrhunskih proizvoda: sljedeću generaciju prijenosnih računala HP Spectre 13 i HP Spectre x360.

Novi proizvodi, s najnovijom generacijom procesora, dužim vijekom trajanja baterije i sjajnim zaslonima elegantnog dizajna, predstavljaju najnoviji skok u HP-ovom rastu na tržištu vrhunskih računala.

Druga generacija računala Spectre 13, najtanjeg prijenosnog računala s dodirnim zaslonom na svijetu (1), korisnicima omogućuje rad bez ograničenja i još više zabave na ovom sofisticiranom uređaju s 4K zaslonom (2), sjajnim zvukom i četverojezgrenim procesorom Intel® Core™ 8. generacije (3).

“HP sa svojim najtanjim prijenosnim računalima s dodirnim zaslonom postavlja nove standarde u vijeku trajanja baterije, sigurnosti i dizajnu. Naš portfelj računala Spectre redefinira segment vrhunskih računala pružajući korisnicima jedinstven doživljaj koji potiče kreativnost i pruža bezgranične mogućnosti u realiziranju ideja“, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, voditeljica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc.

S nevjerojatno tankim računalom Spectre 13 nema kompromisa kad je riječ o vrhunskim značajkama, od 4K zaslona (2), tankih rubova zaslona do vrhunskih performansi.

Posebne značajke Spectre 13 uključuju:

Vrhunski oblikovan dizajn: izrađeni od aluminija s CNC obradom i karbonskih vlakana, modeli dolaze u bijeloj boji sa zlatnim odsjajem ili u tamnosivoj boji s bakrenim odsjajem te imaju ultratanke rubove zaslona u 4K razlučivosti (2) s tehnologijom Corning® Gorilla® Glass NBT.

Iskustvo za sva osjetila: zvučnici su postavljeni iznad tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem u punoj veličini za čist i jasan zvuk te udobnost prilikom tipkanja.

Izrađeno za produktivnost: najbrže performanse s procesorima Intel® Core™ i5 i i7 8. generacije (3), pohranom na PCIe sabirnici na SSD disku s memorijom do 1 TB (9) i brzim obavljanjem više zadataka istodobno s LPDDR (3) memorijom do 16 GB.

Snažna baterija: do 11.5 sati (5) rada i punjenje od 0 do 50% za 30 minuta s HP-ovom tehnologijom Fast Charge (6).

Redizajnirano računalo HP Spectre x360 funkcionira kao prijenosno računalo i tablet, a pruža performanse četverojezgrenog procesora, vijek trajanja baterije do 16.5 sati (5) i zaslon s integriranom zaštitom od pogleda.

HP-ovo nagrađivano prijenosno računalo Spectre x360 od sada pruža najduži vijek trajanja baterije na konvertibilnim četverojezgrenim računalima (4), bez narušavanja izgleda i izdržljivosti, kao i poboljšanu sigurnost koju pruža zaslon s integriranom zaštitom od pogleda.

Posebne značajke HP Spectre x360 uključuju:

Istančan bezvremenski dizajn: aluminijsko kućište elegantnih linija oblikovano CNC strojem nudi se u srebrnoj boji, tamnosivoj boji s bakrenim odsjajem i u ograničenom izdanju u zlatnoj boji s ružičastim odsjajem.

Sjajan zaslon: ultratanki rubovi na izdržljivom zaslonu od 13 inča u 4K razlučivosti (2) s tehnologijom Corning® Gorilla® Glass NBT pružaju nevjerojatno vizualno iskustvo.

Tanko i snažno: kreativci i profesionalci oduševit će se optimiziranim prijenosom topline, performansama najnovijih procesora Intel® Core™ i5 i i7 8. generacije (3), do 16 GB LPDDR (3) memorije i PCIe sabirnicom na SSD disku s opcijama do 1 TB (9) za pohranjivanje umjetničkih djela, dragih uspomena i za zabavu.

Sigurnost i jedostavnost: sigurnosne značajke uključuju čitač otisaka prstiju koji se nalazi s bočne strane radi lakšeg pristupa, zaslon s integriranom zaštitom od pogleda HP Sure View u verziji s Full HD prikazom (7) (samo u sivoj boji) koji se brzo aktivira pritiskom na tipku i FHD infracrvenu kameru HP Wide Vision koja služi za prijavu s tehnologijom prepoznavanja lica.

Svestran alat za crtanje: olovka s certifikatom za Windows Ink (8) omogućuje prirodnije iskustvo crtanja i pisanja na površini koja reagira na olovku i dodir. Kada se postavi pod kutom, olovka osjetljiva na pritisak omogućuje precizno crtanje i pisanje u oba načina rada. Olovka ima integriranu punjivu bateriju USB-C™ koja za 15 sekundi punjenja omogućuje korisniku 198 minuta rada (10).

Cijene i dostupnost računala Spectre (11):

Prijenosno računalo HP Spectre 13 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj od kraja studenog.

Prijenosno računalo HP Spectre x360 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj od kraja studenog.

http://www.hp.com

(1) Na temelju prodaje među dobavljačima s godišnjom isporukom od više od milijun računala s preklopnim dizajnom, operativnim sustavom Windows ili OSX, a koja su podvrgnuta preciznim mjerenjima, od 15. 09. 2017.
(2) Za pregled UHD (Ultra High-definition) slika potreban je UHD sadržaj 4K razlučivosti.
(3) Višejezgrena (multi-core) tehnologija osmišljena je za poboljšanje performansi određenih softverskih proizvoda. Od te tehnologije neće nužno imati koristi svi korisnici ni sve softverske aplikacije. Performanse i taktna frekvencija ovise o radnom opterećenju i konfiguracijama hardvera i softvera. Sustav numeriranja tvrtke Intel nije mjerilo boljih performansi.
(4) Za do 16,45 sati rada potrebno je prijenosno računalo s procesorom Intel® Core™ i5-825OU s grafičkom karticom Intel 620, 8 GB radne memorije, SSD od 256 GB, FHD zaslon od 13,3 inča (1920×1080) i sustav Windows 10 Home RS2. Vijek trajanja baterije za Windows 10 MM14 ovisi o različitim čimbenicima, uključujući model proizvoda, konfiguraciju, učitane aplikacije, značajke, upotrebu, funkcije bežične mreže i postavke upravljanja potrošnjom energije. Maksimalan kapacitet baterije prirodno se smanjuje vremenom i upotrebom. Dodatne pojedinosti potražite na web-mjestu www.bapco.com. Višejezgrena (multi-core) tehnologija osmišljena je za poboljšanje performansi određenih softverskih proizvoda. Od te tehnologije neće nužno imati koristi svi korisnici ni sve softverske aplikacije. Performanse i taktna frekvencija ovise o radnom opterećenju i konfiguracijama hardvera i softvera. Sustav numeriranja tvrtke Intel nije mjerilo boljih performansi.
(5) Vijek trajanja baterije za Windows 10 MM14 ovisi o različitim čimbenicima, uključujući model proizvoda, konfiguraciju, učitane aplikacije, značajke, upotrebu, funkcije bežične mreže i postavke upravljanja potrošnjom energije. Maksimalan kapacitet baterije prirodno se smanjuje vremenom i upotrebom. Dodatne pojedinosti potražite na web-mjestu www.bapco.com.
(6) Baterija se puni do 50% kapaciteta u roku od 30 minuta kada je sustav isključen (pomoću naredbe „Isključi računalo“). Preporučuje se upotreba s HP-ovim prilagodnikom koji je priložen uz prijenosno računalo. Ne preporučujemo upotrebu punjača za baterije manjeg kapaciteta. Kada baterija dosegne 50 % kapaciteta, brzina punjenja vraća se na uobičajenu brzinu. Vrijeme punjenja može se razlikovati za +/-10 % zbog odstupanja unutar sustava. Dostupno na odabranim modelima računala HP Spectre x360, HP Spectre i HP x2. Popis svih značajki proizvoda potražite na adresi http://store.hp.com.
(7) Za pregled FHD slika potreban je FHD sadržaj.
(8) Nisu sve značajke dostupne u svim izdanjima i verzijama sustava Windows. Da biste mogli koristiti sve funkcije sustava Windows, možda ćete morati nadograditi sustav i/ili zasebno kupiti neki hardver ili ažuriranja upravljačkih programa, softvera i BIOS-a. Windows 10 automatski se ažurira i automatsko ažuriranje stalno je omogućeno. Primjenjuju se naknade davatelja internetskih usluga, a vremenom se mogu primijeniti i dodatni preduvjeti za ažuriranja. Informacije potražite na web-mjestu http://www.microsoft.com. Neke značajke, uključujući digitalni rukopis, zahtijevaju napredniji hardver. Informacije potražite na web-mjestuwww.windows.com. Aplikacije se prodaju zasebno.
(9) Za SSD diskove, TB = 1 bilijun bajtova. Stvarni kapacitet formatiranja je manji. Do 35 GB tvrdog diska rezervirano je za softver za oporavak sustava.
(10) Na temelju internog ispitivanja bez aktivirane značajke prepoznavanja kuta i s isključenom Bluetooth vezom tijekom punjenja i upotrebe. Stvarni vijek trajanja baterije ovisi o upotrebi i uvjetima okoline te se prirodno smanjuje vremenom i upotrebom.
(11) Procjena maloprodajnih cijena. Stvarne cijene mogu se razlikovati.

Komentiraj