Sinoć je spektakularnom kolekcijom naše uspiješne modne dizajnerice Ksenije Vrbanić (XD Xenia design) otvoren ovosezonski, slavljenički Toyota Fashion Week Zagreb.

Nakon što je predstavljena u mnogim svjetskim modnim prijestolnicama kolekcija za jesen/zimu 2017 Ksenije Vrbanić, kao svoju posljednju destinaciju odabrala je zagrebački tjedan mode, koji je otvorila u grandioznom stilu.

Izuzetno bogata i cijelovita kolekcija od preko 200 komada, namijenjena prije svega izuzetno zahtjevnim stranim tržištima na kojima XD sjajno kotira već dugi niz godina i ‘pokriva’ sve aspekte odijevanja od sjajnih kaputa, haljina do hlača i prsluka, sve potpisano prepoznatljivim rukopisom lagane, nenametljive i nosive avangarde. Kao sjajan primjer poslovne uspješnosti i upornosti, Ksenija Vrbanić uskoro planira i pohod na londonski tjedan mode, dokazujući kako domaći modni proizvod može držati korak sa svjetskim brandovima.

Mandali Mendrilla i njen eteričan modni rukopis koji ne poznaje modne diktate i pravila, odveo je dizajnericu van granica hrvatske, točnije Belgiju, u kojoj egzistira njena modna bajka namijenjena svima koji vlastiti modni identitet traže van standardnih okvira likovnosti i modne uniformiranosti. Na trenutke nalik na bolivudski spektakl, kolekcija Mandali Mendrille pružila je Zagrebačkoj publici kratak uvid o neke druge realnosti, lišene problematike domaćeg društva. Pozitivna energija i pristup svakom aspektu stvaranja i prikazivanja kolekcije, light su motiv ove osebujne dizajnerice.

Cadieux, još jedan u nizu domaćih brendova koji je svoju poslovnu realizaciju vrlo brzo ostvario van granica Hrvatske te se tako može pronaći u Parizu, New Yorku, a uskoro kreće i na pohod po istočnom tržištu. Klasična elegancija i poslovna konfekcija, s pomakom, posebice pri izboru materijala i igri s krojem, stvorila je novi potpis koji se sviđa ženama širom svijeta posebice zbog kvalitete. Cadieux se proizvodi u Hrvatskoj i dokaz je kako se kvalitetno postavljena poslovna priča u kratkom roku može pretvoriti u uspjeh.

Prvi dan ovosezonskog projekta Toyota Fashion week Zagreb predstavio je kolekcije koje su uspiješno prešle granicu Hrvatske u vlastitom poslovanju te dokazale kako ne postoje limiti ako vjerujemo u vlastite sposobnosti, a to je na neki način i poruka ovosezonskog projekta.

Ovu ‘žensku’ večer dodatno je uljepšala izložba fotografkinje Ksenije Španec, koja je postavljena u prostoru Centra Kaptol, pod nazivom Il giardino. Fotografije velikog formata s motivima cvijeća u makro tehnici dočaravaju intiman i sofisticiran život cvijeća te savršenost najvećeg umjetnika, same prirode.

Zagrebački Centar Kaptol iznenadio je transformirajući se u atraktivnu modnu pistu u strogom središtu grada. Ovosezonsko, slavljeničko izdanje namijenjeno je prije svega stvarnim poznavateljima i konzumentima domaće mode i modnog dizajna.

Sinoćnje revije pratili su Nenad Korkut, Tihana Harapin Zalepugin, Mirela Holy, Vanja Horvat, Iris Androšević Pinjuh, Matija Prskalo, dizajner Toni Rico, model Lucija Lugomer i mnogi drugi.

Za ostatak programa, ovosezonski Toyota Fashion Week Zagreb priprema još dosta iznenađenja, što potvrđuje i ogroman interes publike te lista najavljenih gostiju na revijama koje se nastavljaju u srijedu 17. svibnja.

Komentiraj