Prošlo je mjesec dana od trećeg izdanja festivala Ultra Europe koje je mjesecima najavljivano kao najveće i produkcijski najbolje dosad. Organizatori su čini se opravdali visoka očekivanja posjetitelja koji su iz cijelog svijeta stigli u Split, Hvar, Brač i Vis u potrazi za odličnom zabavom.

Po čemu će se pamtiti treće izdanje festivala?

Put your hands up, Jump, Croatia make some noise, Dream Bigger, Heroes, Work Hard Play Hard samo su neke od poruka koje su se izmjenivale na velikim led ekranima za vrijeme posebno produkcijski osmišljenih nastupa, a jedan od najpoznatijih DJ-a današnjice David Guetta svoj je nastup započeo riječima koje su u trenutku zapalile cijeli stadion: „Tako sam sretan što sam ovdje! Ultra je moj najdraži festival, a Ultra Europe se događa u jednoj od najljepših zemalja na svijetu. Moji dragi prijatelji sviraju ovdje večeras sa mnom na ovoj velikog pozornici pred vama i rekli su mi da ste vi najluđa party ekipa na cijelom svijetu. Jeste li luđi i glasniji od publike u Miamiu?“

Zanimljive su i neke od brojki koje su obilježile ovu godinu. 140 zemalja svijeta, 150 000 posjetitelja, 120 DJ-a, više od 250 sati glazbe, 8 pozornica, 4 grada, 120 inozemnih novinara. Ultra Europe prati i druge svjetske trendove pa je tako poznati selfie bio najpopularniji foto trend, ukupni doseg na službenoj Facebook stranici bio je čak 5.6 milijuna ljudi s 730.000 fanova, na Instagramu više od 50.000 pratitelja, Snapchatu više od 5.000.000 ljudi, a hashtag #UltraLive postao je tzv. trending topic na Twitteru tijekom drugog festivalskog dana u Splitu. Partijaneri su nakon višesatnog plesanja svoju glad najčešće utažili najpoznatijom hranom na svijetu – pizzom, pa tako ne čudi da je za vrijeme festivala prodano preko 20.000 komada pizze, a popijeno preko 100.000 bočica vode i 100.000 litara piva Heineken, službenog sponzora festivala. Posjetitelji dubljeg džepa na ovogodišnji festival stigli su, između ostalog, i s 300 luksuznih jahti usidrenih u luku na Hvaru te s 50 privatnih aviona koji su sletjeli u zračnu luku u Splitu što ukazuje veliku na popularnost i ekskluzivnost događaja.

 

  • Organizatori uskoro kreću sa pripremama četvrtog izdanja koje će, kako najavljuju, biti još veće, još luđe i koje se neupitno s nestrpljenjem iščekuje.

 

 

Nimalo manje atraktivno nisu izgledale ni performerice imena Ultra Angels. Četrnaest plesačica porijeklom iz Kanade, Belgije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, SAD-a, Nizozemske i Bugarske, oduševile su publiku s čak 72 različita izazovna kostima. Voditeljica Ultra Angelsica poznata je hrvatska plesačica Nina Bunjevac koja je plesanje na festivalu Ultra Europe opisala kao događaj o kojem svaka profesionalna plesačica sanja: „Plesanje na Ultri je uvijek izvanzemaljski dozivljaj i ono o čemu svaka profesionalna plesačica sanja. Ultra Angels su se odabirale putem audicija u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Nizozemskoj, a prilikom odabira vodili smo računa o visini, tjelesnoj građi i kostimima. Biti dio Ultra Angels postave znači i mogućnost plesanja na ostalim Ultra festivalima u drugim zemljama. Ono što je posebno u Splitu je ova nevjerojatna publika i energija koja je jednostavno zarazna.“

 

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti posjetiti Ultra Europe Festival i uživati u nastupima najboljih svjetskih Dj-a mogu poslušati setove na službenom Youtube kanalu na kojem će se uskoro naći i službeni dokumentarni film o ovogodišnjem izdanju najvećeg festivala elektroničke glazbe u Hrvatskoj.

Organizatori uskoro kreću sa pripremama četvrtog izdanja koje će, kako najavljuju, biti još veće, još luđe i koje se neupitno s nestrpljenjem iščekuje.

 

Komentiraj

FOTO:XOXO registar emocija
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.