Sve do 28. veljače 2017. godine Grad Samobor će ponovo postati Fašnička republika, a u jedanaest dana sprema se prava rapsodija maskiranih likova i nezaboravnih doživljaja.

Princ, Sudec, Sraka i Fiškal su spremni za još jedan Samoborski fašnik. Jeste li vi spremni za 191. izdanje jednog od najboljih i najraskošnijih fašnika u Republici Hrvatskoj?

samoborski-fasnik

Ulice Grad Samobora opet će preplaviti raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti koji ni ove godine neće željeti propustiti vrhunsku zabavu. Samobor će nakratko postati Fašnička republika, nastavljajući tradiciju u kojoj vlast pripada maskama i koja od 1827. godine u grad donose posebnu živost i prepoznatljivost.

samoborski-fasnik_4

“Kao i prethodnih godina pripremamo centralni program na Trgu kralja Tomislava u glavnim ulogama sa Srakom, Princom, Fiškalom i Sucem, ali i velikom dječjom povorkom u kojoj će sudjelovati više od 2 500 djece, velikom maskiranom povorkom mjesnih odbora, bogatim sadržajem koji će upotpuniti cjelokupni program i u svakome od posjetitelja Samoborskog fašnika pronaći mjesto do smijeha i zabave. Također, potrudili smo se i ove godine osigurati besplatne koncerte poznatih glazbenih izvođača na glavnoj pozornici, a bogat program očekuje nas i u fašničkom šatoru”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Samobora, Martina Paladina.

samoborski-fasnik_1

Ovogodišnji Samoborski fašnik svoj vizualni identitet temeljit će na trenutnim aktivnostima u društvu, čuvajući tradiciju i vješto balansirajući između zbilje i satire te stvarajući prepoznatljive događaje i doživljaje za ove fašničke dane. Ne kaže se bez razloga: “Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!”

Vjerujući u svoju tradiciju, ali i one koji dolaze, posebna pažnja posvećuje se najmlađima, koji će, kao i prethodnih godina dodatnu zabavu imati na pozornici smještenoj na Trgu Matice Hrvatske, gdje će svoje umijeće imati priliku pokazati ulični zabavljači, mađioničari, dramske grupe, ali i drugi umjetnici kojima su djeca najvjernija publika.

Fašnička putovnica – vraća se na velika vrata u Grad Samobor i omogućiti će dobru zabavu u ugostiteljskim objektima i bogate nagrade. Uz još niz iznenađenja, bogat program i nezaboravnu zabavu, vrijeme je da stavite svoje najbolje maske.

Vidimo se u Gradu Samoboru!

samoborski-fasnik_2

samoborski-fasnik_3

samoborski-fasnik_vizual

Komentiraj