FOTO: Razigrano ljeto na Esplanadinim terasama

Autor:

Hotel Esplanade

Terase Le Bistroa i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara dočekale su ljeto s novom zavodljivom ponudom osvježavajućih limunada, ekskluzivnog ružičastog šampanjca, vrhunskih koktela, primamljivih cijeđenih sokova, laganih zalogaja i slasnih domaćih sladoleda.

Kozmopolitski ugođaj Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s legendarnom Oleander terasom i ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade sa svojom šarmantnom sjenovitom terasom i ovog ljeta pozivaju goste na uživanje u novim kreacijama s ljetnih jelovnika.

Chef Ana Grgić i barmen Zlatko Orečić inspiraciju za nove jelovnike pronašli su u božanstvenim sezonskim namirnicama koje svojim mirisima i okusima naprosto oduševljavaju. Ljetne vibracije grada pretvorili su u kreativne koktele, osvježavajuće limunade, svježe sokove i slasne gurmanske užitke.

Šarmantni francuski Le Bistro tako je svoju à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac – Bellini s pireom od breskve i bezvremenski Hugo s okusom bazge i mente. Neodoljivi sezonski sladoledi iz kreativne Esplanadine slastičarnice našli su se u ponudi obje terase pa će se gosti ovog ljeta moći rashladiti primamljivim okusima bazge, prženih pinjola, bobičastog voća i neodoljive marelice, kao i selekcijom svježe rezanog sezonskog voća na ledu.

Tu su i osvježavajuće limunade s dodatkom đumbira, ananasa i aromatičnog yuzua u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru, klasici poput kave i čaja dobili svoju ljetnu ledenu inačicu, dok će kombinacija lubenice, kruške i ružmarina ili pak ananasa, marakuje, aromatičnog đumbira i korijandera u obliku svježe cijeđenih sezonskih sokova oduševiti ljubitelje prirodnih i zdravih napitaka.

Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ana Grgić predstavljaju savršenu uvertiru u ljeto – hrskavi jastučići punjeni sušenom rajčicom i burratom posluženi uz hladan gazpacho, osvježavajuća salata s prženim kozicama i dressingom od jogurta, kroketi od parmezana s čipsom od pršuta i salsom od rikole, panna cotta od šparoga s dimljenim lososom, egzotični falafel s tahinijem i salatom od cikorije samo su dio neodoljive ponude. Novost u ponudi Oleander terase je i ukusno piće iz legendarne Moët & Chandon obitelji – Moët Ice Impérial Rosé, prvi šampanjac stvoren isključivo za posluživanje s ledom.

Za maksimalno uživanje u ljetnim večerima na Oleander terasi uz laganu lounge glazbu utorkom, srijedom i četvrtkom pobrinut će se DJ Luca Goya.

Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, profinjeno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaji terasa s daškom uličnog teatra čine Esplanade trendi gurmanskim odredištem, nudeći pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)