Četvrtu godinu zaredom na zagrebačkom Bundeku održan je GRAWE noćni maraton pod sloganom ‘Uhvati mjesec’ za djecu rođenu sa srčanim manama.

Rekordan broj od 2 000 trkačica i trkača trčalo je ove godine dugoiščekivani maraton, a osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. doniralo je 100 000 kuna Udruzi Veliko srce malom srcu.

Iza ove vesele sportske priče stoji inicijativa PoKRENI koja se održava već treću godinu, a koja za cilj ima motivirati ljude da se poKRENU ili da poKRENU nekoga u svojoj blizini tko nikada nije trčao kako bi se podigla svijest o važnosti kretanja i usvajanja zdravih životnih navika koji su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca.

“Izuzetno smo ponosi što je ove godine na GRAWE noćnom maratonu startalo skoro 2 000 trkača koji za nas nisu samo dio ove utrke, već i inicijative PoKRENI i koji su svojim primjerom bili spremni učiniti pozitivnu promjenu za sebe ili za one koji će se tek poKRENUTI. Jako nas veseli vidjeti da ova utrka raste iz godine u godinu, što je samo dokaz kako ljudi sve više brinu o svojem zdravlju “, rekao je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska.

Važnost ove inicijative prepoznali su i Grad Zagreb, Ministarstvo zdravstva te Središnji državni ured za šport kao pokrovitelji projekta PoKRENI i utrke GRAWE noćni maraton.

Predsjednik Zagrebačkog športskog saveza, Nikola Dragaš i dr.med prim. Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra zdravstva svojim su dolaskom na GRAWE noćni maraton dodatno dali podršku svim trkačicama i trkačima na startu prve utrke.

Kao i svake godine inicijativa PoKRENI ima i dobrotvorni karatker, jer su brojni trkači diljem Hrvatske i zaposlenici osiguravajućeg društva GRAWE d.d. prikupljali kilometre za Udrugu Veliko srce malom srcu. Do sada je prikupljeno nešto više od 270 000 kilometara, a ove prikupljene kilometre je GRAWE Hrvatska je na noćnom maratonu uručila Udruzi Veliko srce malom srcu kroz donaciju od 100 000 kuna.

“Hvala svakom od 1 100 trkača koji su poklonili svoje kilometre, ali veliko hvala i našim dragim zaposlenicima pred koje smo također stavili veliki izazov. Svi koji su sudjelovali u ovom projektu pokazali su da razumiju potrebe najmlađih u našoj zajednici i da su spremni učiniti više kako bi njihov život bio što sličniji našem. Svi smo pokazali koliko veliko srce imamo i da ga nesebično dijelimo s malim srcima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekao je prilikom predaje donacije Udruzi Veliko srce malom srcu Igor Pureta, predsjednik uprave GRAWE Hrvatska.

Aktivnosti u sklopu inicijative PoKRENI pa tako i prikupljanje novih kilometara nastavljaju se i dalje, jer nova godina do sljedećeg, petog GRAWE noćnog maraton donosi i nove sportske izazove, a sve to kako bi iskoristiti trkačke korake da što glasnije šalju poruku o važnosti kretanja u rastu i razvoju, u životu i u borbi sa zdravstvenim izazovima.

Sve novosti mogu se i dalje pratiti na:

• Web stranici www.pokreni.hr
• Facebook stranici www.facebook.com/pokrenibygrawe
• Instagram profilu www.instagram.com/pokrenibygrawe

Komentiraj