U uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Good Food Festival 2017. koji će se održati u Dubrovniku od 19. do 22. listopada.

Na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more; Marko Miljanić, predsjednica Humanitarne udruge, Deša Jany Hansal, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole, Antun Perušina, direktor Dubrovačke Pivovare, Dario Ševelj i voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas, Sanda Pavlinić. Nakon konferencije upriličen je prigodni program kao uvod u Good Food Festival 2017.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje. Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će bogatu ponudu ukusne hrane i najboljih vina.

Iz programa izdvajamo sedam radionica koje će se održavati u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Brsaljama, četiri radionice pripreme tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša te dvije radionice branja maginja, kuhanja džema i branja jestivog bilja Udruge Škola iz Majkova, večere s poznatim chefovima Priskom Thuring uz pratnju glazbene dive Zorice Kondže i Ivana Pažanina, Dubrovačku trpezu i svečanu završnicu festivala na humanitarnoj gala večeri u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz nastup poznatog pjevača Giuliana. Cijeli prihod humanitarne gala večere se uplaćuje Udruzi Dva skalina.

Osim bogatog programa festival uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri dana festivala: vinokušnje, sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, gastro ture, posebnu festivalsku ponudu slastica, posebne menije u 28 dubrovačkih restorana i Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza.

Na festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri wine bara koji organiziraju vinokušnje, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara, kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.

Na festivalu sudjeluju poznati chefovi Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, Udruga Deša i Udruga Škola iz Majkova, dolaze nam gosti sa otoka Krka iz Vinotela, prvog vinskog hotela u Hrvatskoj i gosti iz Vukovarsko srijemske županije koji nam donose svoja tradicionalna jela i vina.

Good Food Festival osim gastronomskog i enološkog karaktera ima edukativni i humanitarni karakter.

Ove godine je organizirano posebno stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik na temu ‘Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja’ koje je TZ grada Dubrovnika organizirala u suradnji s Domom Marina Držića. Također će se za učenike Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik održati posebna radionica pod nazivom ‘Pasta i razgovori o hrani’ koju će voditi Marina Žibert Ercegović.

Organizatori Dubrovačke trpeze, čiji prihod ide u humanitarne svrhe, uz TZ grada Dubrovnika su: Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko- neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik,  Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika zahvaljuje svim restoranima, wine barovima, hotelima i ostalim objektima koji su podržali festival i svojim sudjelovanjem ga obogatili. Posebno zahvaljujemo restoranima Mimoza, Kantenari, Porat i hotelu Rixos Libertas, koji su omogućili da se u njihovim objektima održavaju pojedina festivalska događanja i čiji djelatnici sudjeluju svojim znanjem i vještinama.

Također zahvaljuje partneru Electrolux na ustupljenoj mobilnoj kuhinji, kao i Udruzi Deša, Domu Marina Držića i Turističkoj i ugostiteljskoj školi koji su godinama na različite načine dio festivalskog programa.

Četvrto izdanje Good Food Festivala zasigurno će oduševiti svakog posjetitelja, baš kao što je to bio slučaj i s prošla tri.

Komentiraj