Kako su radovi na rekonstrukciji i proširenju Stancije Meneghetti u punom jeku, glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković gostuju tijekom travnja i svibnja u nekoliko vrhunskih restorana diljem Hrvatske. Prvo gostovanje zakazano je za subotu 16. travnja u Hotelu Bastion u Zadru koji je kao i Meneghetti od 2013. godine član uglednog internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux, a ovo je prvi puta da se zajednički prezentiraju kuhinje oba restorana. Danijela i Bojan su za ovu priliku pripremili nekoliko jela istarskog kraja koje će kuhinja Bastiona prevođena glavnim chefom Ivicom Boronjekom i Marijom Čepekom nadopuniti okusima Dalmacije. Cijeli meni će naravno biti uparen sa Meneghetti vinima i maslinovim uljima.

Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. Nakon što u ljeto ponovo otvori vrata, imati će u svom sastavu wine hotel sa 26 luksuznih smještajnih jedinica te restoran sa 70 sjedećih mjesta, kao i radnu vinariju. Restoran Meneghetti dobitnik je brojnih visokih nagrada i priznanja od kojih je posljednje u nizu došlo prije nekoliko mjeseci kada je u prestižnom izboru La Liste izabran u 1000 najboljih svjetskih restorana. Glavni chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković već preko 10 godina zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvaraju u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. 

Bastion je heritage – boutique hotel sagrađen na ostacima srednjevjekovne utvrde iz 13. stoljeća u staroj gradskoj jezgri grada Zadra, posebnog šarma i atmosfere, a nadasve sklada svih zakonitosti suvremenog hoteljerstva. Raspolaže sa 28 luksuzno opremljenih soba, raznolikom gastronomskom ponudom, Spa centrom i vrhunski opremljenom videokonferencijskom dvoranom. Spoj bogatog kulturnog naslijeđa Zadra i suvremenih turističko-ugostiteljskih trendova rezultirao je toplim gotovo obiteljskim hotelom, brojnih sadržaja, ne samo za hotelske goste već otvorenih i za sve ostale. U svijetu koji se polako zamara uniformiranošću, a mali i posebni hoteli sa pomno odabranom gastronomijom postaju trend, Bastion zauzima mjesto na karti svijeta sa svojom koncepcijom koja promovira Zadar i zadarski arhipelag. Glavni Chef Ivica Boronjek i Marijo Čepek, uz neiscrpan izvor i inspiraciju davno zaboravljenih jela i sezonskih namirnica nastoje ponuditi gostu nešto novo, ispričati mu jednu sasvim novu priču kroz istinski doživljaj našeg podneblja.

Nakon Zadra turneja se nastavlja 22. travnja u restoranu Dubravkin put u Zagrebu, 27. travnja na redu je restoran Jež u Makarskoj a 28. travnja restoran Kadena u Splitu. U svibnju je također planirano nekoliko gostovanja, između ostaloga u zagrebačkom restoranu Apetit City, a sve će kulminirati 28. svibnja na posebnom gastronomskom eventu Relais & Chateaux Gourmet Sensation u Lešić Dimitri Palace na Korčuli gdje će na jednom mjestu snage ujediniti čak 5 Relais & Chataux kuhinja – domaćin Lešić Dimitri Palace sa Korčule, Bevanda iz Opatije, Il Bottaccio iz Masse (Italija), Kong Hans Kaelder iz Kopenhagena (Danska) te naravno Meneghetti.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.