Zamislite Gard Pariz u pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Prve modne kuće otvaraju svoja vrata, stvaraju se prve couture kolekcije, a neki od najpoznatijih modnih dizajnera prisutni su na svjetskoj sceni. Parižanke nikada nisu izgledale tako otmjeno i elegantno, kao u raskošnim haljinama optočenim kamenčićima, volanima, strukiranim suknjama i cvjetnim detaljima.

Upravo ovo slavno razdoblje bilo je inspiracija splitskoj dizajnerici Zorani Rogošić za novu kolekciju Lav Lux proljeće/ljeto 2017.

Romantična kolekcija odiše šarmom, raskoši i elegancijom, a inspirirana je zanosom starog vremena, čemu svjedoči i naziv kolekcije La vie chic. U kolekciji prevladavaju otmjene haljine načinjene od profinjenih materijala kao što su svila, brokat i čipka, u kojima ćete se osjećati kao prava pariška dama. Osim dugih, lepršavih haljina s upečatljivim detaljima, prisutni su i strukirani komadi poput hlača visokog struka u kombinaciji s čipkastim topićima te šeširi širokog oboda za pravi filmski ugođaj.

Modna priča nastala je u Gradu Splitu, na prepoznatljivim lokacijama koje su se odlično uklopile u ovaj modni vremeplov, koji vodi u neka drugačija, ljepša vremena. Fotograf Šime Eškinja pobrinuo se da u potpunosti dočara ugođaj pedesetih godina na bajkovitim fotografijama La vie chic kolekcije, a vizažistica Dora Bralić zaslužna je za besprijekoran make-up modela Karle Matošić, mlade nade splitske glumačke scene, koja je utjelovila zanosnu ljepoticu iz prošlih vremena.

Više dizajnerskih komada iz kolekcijepogledajte na Facebook stranici Lav Lux LC by Zorana Rogošić, na Instagram profilu lav_lux_zr te u sklopu showrooma Interijeri Aedilis (Dugopolje-Split).

Komentiraj