U Dubrovniku je u tijeku snimanje povijesne serije ‘Knightfall’, koja prati događaje oko pada, progona i spaljivanja na lomači članova Reda Templara.

Serija prati životni put sir Landryja, jednog od templarskih vođa koji traga za Svetim gralom, a snimke napravljene u Dubrovniku će prikazivati pad Ruada, posljednje utvrde Templara na Istočnom Mediteranu.

Riječ je o američkoj povijesnoj TV seriji u deset nastavaka. Snima se za međunarodni televizijski kanal The History Channel, koji emitira program povijesne tematike i dokumentarni program. The History stoji i iza uspješnog serijala Vikinzi.

Produkciju potpisuje Jeremy Renner (Osvetnici, Bournevo nasljeđe), a u produkcijskom timu je i Dominic Minghella.

Snimanje u Dubrovniku je počelo u ponedjeljak, traje do četvrtka ili petka.  Za potrebe snimanja izrađene su posebne kulise te su dovedene dvije posebne brodice.

Premijera serije “Knightfall” se očekuje koncem 2016. godine.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Nikša MILETIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.