Grad Čakovec je po dvanaesti put zaredom akcijom međimurskih stomatologa obilježio ‘Dan zdravog osmijeha’.

Na inicijativu Hrvatskog stomatološkog društva u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić, dr.med.dent, odgajateljice i predsjednice Društva ‘Naša djeca’, Gordane Šoltić Siladi  te uz podršku gradonačelnika Stjepana Kovača ukazalo se na važnost očuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu.

Događanju su prisustvovali i poznati glumci Filip Šovagović i Goran Navojec, dok je program vodio čakovečki glumac Igor Baksa.

“Stanje oralnog zdravlja u Hrvatskoj, nažalost, još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini. Zbog toga je velika važnost kontinuirane provedbe preventivnih mjera, posebno edukacije djece i roditelja. Danas to, već tradicionalno, činimo dijeljenjem besplatnih savjeta i prigodnih materijala ovdje u Čakovcu. Sigurna sam da će mnogi od brojnih posjetitelja primijeniti naučeno već pri večerašnjoj rutini održavanja higijene”, izjavila je mr.sc. Tanja Rosić.

“U ovu su akciju bili uključeni svi vrtići grada Čakovca i okolice te djeca osnovnih škola, što je najvažnije, kako bi od malena usvojili zdrave navike. Naši gosti, među njima i brojni poznati poput Filipa Šovagovića i Gorana Navojca, prepoznali su vrijednost akcije i došli su podržati kvalitetnu edukaciju, ali i sami upitati za dobar savjet. Nikad nije kasno učiniti nešto za zdravlje, koje je ipak najbitnije”, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Druženje je zaključeno simpatičnom selfie fotografijom nastalom na nagovor Gorana Navojca…

Komentiraj