Dinamo i Zoološki vrt grada Zagreba započeli su veliku suradnju na međusobnoj promociji te promidžbi zajedničkih vrijednosti prema najmlađima. Građanski nogometni klub Dinamo postao je pokrovitelj zagrebačke obitelji afričkih lavova.

“Povezao nas je kralj životinja. Lav je jedno od zaštitnih obilježja Dinama, a dinamovci su prošle godine sudjelovali u izboru imena za naše laviće. Naša suradnja tu nije stala. Upravo naprotiv. Dinamo je postao njihov pokrovitelj, a naša suradnja omogućit će da Dinamo i Zoološki vrt grada Zagreba, važni simboli hrvatske metropole, budu još vidljiviji ne samo na karti Hrvatske, nego i svijeta. Na stadionu u Maksimiru istaknut će se obilježja Zoološkog vrta, a dinamovci i njihova maskota Plavko bit će česti gosti u našem dijelu maksimirske šume. Zajedno među djecom, ali i njihovim roditeljima želimo promicati čitav niz vrijednosti koje dijelimo: ljubav prema životinjama, poštenu igru i zdrav navijački duh“, reako je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Kako bi se odmah krenulo raditi u tom smjeru, u posjet Vrtu stigli su trener Mario Cvitanović te igrači Nikola Moro, Dominik Livaković, Filip Benković i Ivan Fiolić. Susret s njima najmlađim je posjetiteljima Vrta bio nezaboravan.

“Suradnja sa Zoološkim vrtom nadovezuje se na naš projekt koji se već dulje vrijeme radi u suradnji sa zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, a kojem je cilj na naš stadion privući djecu i njihove obitelji. Želimo odgojiti novu generaciju Dinamovih navijača koji će biti najbolja potpora našim igračima na terenu“, kazao je član uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo, Krešimir Antolić.

Uz prave lavove među kojima su najveće zvijezde jednogodišnji Tuma i Uzuri, djecu su razveselile i maskote Dinama i Zoološkog vrta grada Zagreba.

Komentiraj