Novi gastro trendovi došli su u Grad Zagreb, u kojem je na adresi Jurišićeva 28 svoja vrata nedavno otvorilo novo It mjesto za pobornike zdrave kuhinje i načina života.

Kao bistro i trgovina u jednom Food Expert za svakoga nudi ponešto, no odlično iskustvo je zajamčeno – od ukusno pripremljenih obroka za svako doba dana, do bogate ponude bio certificiranih domaćih i stranih proizvoda za one najzahtjevnijeg nepca.

Ideju o pokretanju pravog raw food bistroa i trgovine u jednom potekla je iz sve veće potražnje za domaćom hranom, koja osim zdravih sastojaka na stol donosi i nešto drugačije od dosadašnje ponude. Tako se u ponudi bistroa na licu mjesta mogu iskušati kombinacije domaćeg svježeg povrća, orašastih plodova i tropskog voća i povrća uz dodatak, kako je istaknuo osnivač Vanja Sneller, “najpotentnije superhrane” iz cijelog svijeta, kao što su chia sjemenke, alge i maca prah.

“Početna zamisao bila je kako spojiti zdravo i ukusno te istovremeno dokazati da načini pripreme raw hrane mogu biti maštovitiji i kreativniji od onih tradicionalnih. Ovakva prehrana može poslužiti i kao dijeta za mršavljenje i čišćenje organizma ili jednostavno za poboljšanje općeg zdravlja i imuniteta, stoga se nadamo da će kroz naša jela i sastojke koje koristimo Zagrepčani upoznati sve prednosti raw food delicija“, poručio je Vanja Sneller, koji je za uređenje bistroa i trgovine angažirao cijenjenog arhitekta Marija Furčića.

Svježe cijeđeni sokovi, kombinacije od sezonskog voća za doručak i maštovito pripremljena glavna jela od tjestenine, proljetnih rolica, salata i sushija nude pravu paletu okusa koju može smiriti samo podjednako ukusan desert od voća ili čokolade.

Za one koji neke od ovih recepata žele iskušati u vlastitim kuhinjama, Food Expert trgovina nudi bogat izbor bio certificiranih i bezglutenskih artikala, dodataka prehrani, ulja, začina i ekstrakata. Od napitaka u ponudi se mogu naći biljna mlijeka, kokosova voda i mlijeko, guarana cola i aloe vera napitak.

Što se krije iza vrata Food Experta istražite sami…

Komentiraj