Nadaleko poznati slavonski hrast i trofejna divljač po kojoj su poznate šume oko Feričanaca, inspiracija je nove etikete premium linije Miraz. Njezini autori su kreativci ljubljanskog studija Kofein na čelu s kreativnom direktoricom Zarjom Vintar.

Na 17. katu zagrebačkog hotela Westin s pogledom na Zagreb, vrhunske Miraze predstavili su Antonija Čeme – mlada enologica Feravina, Marijan Knežević – glavni enolog ove poznate slavonske vinske kuće te Matjaž Lemut – gost enolog.

Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe, pod čijom kapom posluje i ovaj brend, istaknuo je kako je u potpunosti obnovljena vinarija u Feričancima s najsuvremenijom tehnologijom.

“Želja nam je da Feravino postane najveća butik vinarija u Hrvatskoj s prepoznatljivim vinima svjetskog glasa, a da su na dobrom putu potvrđuje nedavno osvojeno zlato za Cuvée Miraz 2015. na ocjenjivanju u talijanskom Bergamu: Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme“, rekao je Ivan Ergović, a upravo je ovo vino osvojilo najviše simpatija na degustaciji u Westinu.

Uz njega se kušala odlična Graševina Miraz 2016. punog i kompleksnog okusa te profinjene mineralnosti. Slijedio je elegantan i harmoničan Chardonnay Miraz 2016., potom kraljica feričanačkih vinograda – puna i topla Frankovka Miraz 2015. izražene voćnosti i modernog stila, odnjegovana u bačvama od slavonskog hrasta. Moderan i snažan Syrah Miraz 2015. bio je odličan uvod u hvaljeni Cuvée, s kojim je završila ova atraktivna vinska večer.

http://feravino.hr/
https://web.facebook.com/FeraVinoFericanci/

Komentiraj