Dubrovačkom trpezom na Stradunu, u petak je u simbolično završena ovogodišnja dubrovačka turistička sezona.

Gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je turističkim djelatnicima i Dubrovčanima na još jednoj veoma uspješnoj sezoni, a gradski pročelnik za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić rekao je kako je ovogodišnja trpeza poticaj da sljedeća bude još bolja i veća.

Trpeza je duga oko 150 metara, a na njoj se mogu naći razne lokalne delikatese poput pašticade, morskih jela i raznih slastica.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, jer je prihod od bonova od 30 kuna za hranu i 15 kuna za vino namijenjen školi za djecu s posebnim potrebama.

U Dubrovniku je početkom listopada ostvareno tri milijuna noćenja od početka godine, čak dvadeset dana ranije nego lani što govori o uspješnosti ovogodišnje glavne turističke sezone u tom hrvatskom turističkom, povijesnom i kulturnom biseru.

Komentiraj

FOTO:HINA / Nikša MILETIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.