Jedan dan u Cannesu se nije spominjao Woody Allen i priča o tome je li ili nije 1992. godine seksualno iskorištavao svoju pokćerku Dylan Farrow kada je imala sedam godina. Jedan dan. A onda se u Cannesu ukazala Susan Sarandon (vjerujete li da će u listopadu proslaviti 70. rođendan?) i „oplela“ po Woodyju Allenu. Naime, ovih dana se u Cannesu, u hotelu Majestic, održavaju panel diskusije nazvane „Woman in Motion Talk“, a u nedjelju su glavne zvijezde bile Susan Sarandon i Geena Davies u povodu 25. obljetnice filma „Thelma i Louise“ u kojem su njih dvije  imale glavne uloge. A tada balavi Brad Pitt imao je sporednu ulogu. I onda se Susan Sarandon razvezala…

„Nemam ništa dobrog za reći o Woodyju Allenu, pa je bolje da ga ne spominjemo“, rekla je isprva, ali nije izdržala. „Mislim da je seksualno napao dijete što nikako nije dobro. Znam da se taj slučaj ovdje gurnuo pod tepih, ali to je istina“. A onda se nadovezala na Donalda Trumpa za kojeg je rekla kako neće postati predsjednik SAD-a. „On priča o stvarima koje su neizvedive. Očito je da neće izgraditi zid i da neće protjerati sve muslimane iz SAD-a.  Ono što je grozno jest da je Trump proglasio homofobiju i rasizam legitimnim“, izjavila je Sarandon. Na kraju je napala i američke medije koji su, po njoj, na jadan način pratili predizbornu kampanju u SAD-u.

Muškarci su u Cannesu danas bili daleko opušteniji, prvenstveno Russell Crowe i Ryan Gosling koji promoviraju svoj novi film „Nice Guys“, akcijsku komediju u kojoj njih dvojica glume detektive koji rješavaju zavjeru oko nestanka djevojke koja se odvija u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. S obzirom da je film dobio dobre kritike, njih dvojica odlično su se zabavljali na konferenciji za novinare. Crowea su pitali o njegovim glumačkim metodama, na što je on objasnio kako nikada nije išao u glumačku školu, da nema pojma koje su to glumačke metode i kako se primjenjuju, te je sam stvarao i usavršavao sebe kao glumca. „Ja zapravo volim onu staru izjavu Laurencea Oliviera kako je za glumca najbitnije da nauči svoje rečenice i pazi da se ne zabije u namještaj“, našalio se Crowe.

Ono što je problematično jest manjak spektakularnih partyja u Cannesu proteklih dana. Kako je prvih dana festivala padala kiša, onda je jasno da se takvi partyji ne mogu organizirati. Za spektakularan party potrebna vam je vila u brdima iznad Cannesa, sa bazenom, velikim travnjakom, gomilom hrane i pića, odličnim DJ-evima, a možda i s ponekim bendom. Kada pada kiša, to nije moguće jer su svi na otvorenom. No, ni filmske kompanije nemaju više novaca koji su spremni uložiti u tako nešto. Zato se partyji organiziraju ili na plaži ili u manjim klubovima, u decentnijoj atmosferi, gdje nema preduvjeta za razvrat kakav se viđao na partyjima prije deset ili više godina. Ekonomski slom 2009. godine donio je i slom velikih partyja u Cannesu. Uslijed toga, veće kompanije posežu za svečanim ručkovima ili večerama s elitnim gostima. A ta sterilnost nije zanimljiva.

A da ne bi bilo dosadno, pobrinula se francuska internet kompanija Oraxy koja je smislila „originalan“ način za svoju promociju. Poznato je da su svjetske zvijezde smještene ne u Cannesu već u obližnjem Antibesu, u prekrasnom hotelu Du Cap koji se jednim dijelom nalazi na litici na moru. Upravo u tom dijelu nalazi se terasa na kojoj su gosti ručali kada im se s morske strane približio čamac sa grupom vojnika u sivomaslinastim odorama. Iskočili su iz čamca, popeli se na terasu, a gosti su počeli vrištati, bježeći na sve strane, uvjereni kako se radi o teroristima. Pozvano je osiguranje, došla je i policija, da bi se ustanovilo kako se radilo o lošoj šali radi promocije pariške kompanije. Glasnogovornik kompanije Oraxy se ispričao i rekao kako nisu mislili da će to biti shvaćeno kao teroristički napad, pa im je sada neugodno. Nitko zbog toga nije uhapšen.  

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Dean Sinovčić već 20 godina obilazi najveće svjetske filmske festivale, intervjuira filmske zvijezde, a kad ne gleda filmove prati sport o čemu također piše.