Unatoč dugotrajnoj borbi s ozljedama Blanka Vlašić je osvojila srebro u Pekingu.

U Pekingu je s preskočenih 2.01m osvojila srebro, što joj je četvrta medalja sa svjetskih prvenstava, te druga srebrna nakon Daegua. Ima još dva zlata.

“Uopće nije loše za povratak na Svjetsko prvenstvo nakon četiri godine”, prvi je komentar Blanke nakon dramatičnog finala.

Medalju je proslavila u suzama budući da joj je to jedna od najteže osvojenih nakon silnih ozljeda s kojima se suočila proteklih godina. Veći dio ove sezone je propustila zbog ozljede, a prošle sezone zbog bolova u lijevom koljenu nije nastupila na Europskom prvenstvu. Ozljede su je zaustavile i da u Londonu na Olimpijskim igrama 2012. brani srebro…

“Nisam mislila da vrijedim za medalju, ovo je dar s neba”, rekla je Vlašić za HTV.

“Pošto je ova medalja posebna, jer iza nje je puno borbe, puno suza, teških noći i dana, terapija, svega, htjela bih je posvetiti ljudima koji se nikad ne predaju u životu, posebno malom Anti i gospođi Mariji Klisuri, mojoj vjernoj navijačici godinama, koja je nedavno preminula.”

“Ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri, što ne znači da ću odustati od težnje za zlatima, ovo mi je poticaj da ne odustajem, još uvijek imam nešto ponuditi.”
A sljedeće godine dolaze Olimpijske igre, jedino veliko natjecanje s kojeg nema zlatnu medalju…

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.