Forum mladih SDP-a Zagreb u petak je performansom ispred središnjice HDZ-a obilježio Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama. Tom prilikom Forum je upozorio na nultu stopu tolerancije nad zlouporabom droga te podsjetio građane na kaznena djela gospodina Bujanca, dobrog prijatelja gospodina Karamarka, saborskog zastupnika i bivšeg ministra unutarnjih poslova.

„Pritisci na medije koji dolaze iz središnjice HDZ-a, a na koje je upozoravalo i Hrvatsko novinarsko društvo nedopustivi su. S druge strane predsjednik stranke osuđene za organiziranje u kriminalnu organizaciju gostuje kod novinara pravomoćno osuđenog za zloupotrebu opojnih droga te se hvali njihovim bliskim odnosom o čemu svjedoči sad već legendarna slika koja zapravo oslikava kako HDZ vidi medije u Hrvatskoj.“ izjavio je predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Matej Mišić.

U performansu su forumaši istaknuli poznatu fotografiju spomenutog dvojca slikanu prilikom gostovanja g. Karamarka u Bujancevoj emisiji  te su provokativno implicirali bijelom linijom brašna način uživanja opojnih sredstava koji je gospodinu Bujancu dobro poznat. Njemu je očito uvijek prvo bijelo.

Kako bi ovoj akciji pridodali humanitarni karakter, Forum mladih SDP-a Zagreb donirao je 100 kilograma brašna Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb.

Ovim putem Forum je još jedanput upozorio na zlouporabu i nezakonit promet drogama, potrebu za slobodnim medijima te kako javne osobe trebaju davati primjer mladima, a ne činiti upravo suprotno.

Komentiraj