Članovi zagrebačkog Foruma mladih SDP-a u srijedu su dijelili cvijeće građanima na Cvjetnom trgu u znak potpore cvjećarima koji, po novom, ne smiju držati cvjetne aranžmane oko svojih kioska već isključivo u njima te su se zapitali kako to da gradonačelniku Milanu Bandiću više smetaju cvjećari od sve glomaznijih terasa koje se ondje postavljaju i zatvaraju put prolaznicima.

Gradski zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dominik Etlinger istaknuo je kako su cvijeće i cvjećari simbol Cvjetnog trga te poručio da “ne treba na slabijima ‘bildati mišiće’ nego nekada pokazati zube i jačima”.

“Gradonačelniku smetaju cvjećari,a ne smetaju mu glomazne terase koje se postavljaju i zaklanjaju put prolaznicima”, rekao je te dodao kako mu se čini da motivi gradonačelnika nisu jasni ni njemu samome.

“Moramo razmišljati o prostoru kao cjelini i vidjeti dokle točno mogu ići terase i što napraviti sa cvjećarima. Mora se pronaći cjelovito rješenje umjesto da se jedne miče, a drugima sve dopušta”, izjavio je Etlinger novinarima.

Dodao je i kako treba prestati s praksom prema kojoj je Zagreb grad privilegiranih pojedinaca koji mogu sve, dok obični ljudi ne mogu ništa.

Etlinger se osvrnuo i na rekonstrukciju Gajeve ulice, koja još nije dovršena, jer za to, ocijenio je, očito nema političke volje.

“Kad prođete Gajevom vidite da se tamo i ne radi za što nisu krivi ni radnici pa ni njihovi šefovi. Problem je u tome što nema političke volje. Kad ima političke volje, onda se nešto riješi preko noći, a kad nema onda to traje mjesecima”, ustvrdio je Etlinger.

Osiim što hotelijeri i privatni iznajmljivači u središtu grada gube golemi promet, na što upozorava HSLS, Etlinger ističe kako se stvaraju i prometni čepovi.

“Gajeva je raskopana dva mjeseca, Britanac preko četiri mjeseca. To su mjesta u centru grada i to se ne smije dešavati”, upozorio je.

Komentiraj