Čelnik Mosta Božo Petrov te predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazili su u ponedjeljak zadovoljstvo današnjim pregovorima te izrazili nadu da bi mogli već idući tjedan dobiti povjerenje predsjednice Republike za sastav nove vlade.

“Održali smo razgovore sukladno hodogramu koji je bio dogovoren prošlog tjedna. Naši kolege su danas razgovarali i o detaljima budućeg programa vlade. Što se tiče ustroja buduće vlade, mislim da se postupno približavamo stajalištima. Cilj nam je u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare u središnjici Mosta.

Izrazio je uvjerenje da će najkasnije u ponedjeljak, kada su zakazani nove konzultacije kod predsjednice Republike, biti u poziciji dobiti njezino povjerenje za sastav buduće vlade.

“Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji se odvijao sastanak i što smo se dogovorili. Razgovorili smo o ustrojstvu vlade s još nekim prijedlozima koji su išli s obje strane. Razgovarat će se još ovaj tjedan i vjerujem da bi trebali završiti sve pregovore u tjedan dana”, rekao je Petrov.

Komentiraj

FOTO:Dalibor Urukalovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.