– Zbog neuobičajeno visokih temperatura i pomanjkanja snijega, organizatori utrka Svjetskog kupa u austrijskom St. Antonu, odlučili su otkazati natjecanja u spustu i superveleslalomu, koja su trebala biti održana 9. i 10. siječnja, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS) na svom internetskom portalu.

“Snježni uvjeti na skijalištu su dobri za rekreativno skijanje, ali ne dopuštaju idealnu pripremu za utrke Svjetskog kupa”, stoji u priopćenju u kojem se ističe da su organizatori činili ogromne napore kako bi utrke bile održane.
Odluka o tome gdje će spomenuti spust i superveleslalom biti održani bit će donijeta u najkraćem mogućem roku.
Iako za utrke u brzim disciplinama iz sigurnosnih razloga vrijede nešto drugačiji standardi, loša je to vijest i za hrvatske ljubitelje skijanja te organizatore Snježne kraljice, koji su uspjeli ishoditi premještanje ženskog slaloma s 3. siječnja na 5. siječnja te odgoditi FIS-ovu snježnu kontrolu za ponedjeljak, 28. prosinca.
No, kako je i u nedjelju u podne temperatura na Sljemenu bila 10 Celzijevih stupnjeva, teško je za vjerovati da će sljemenska utrka dobiti zeleno svjetlo. Ipak, za sljedeće dane je najavljeno značajno zahladnjenje i temperature bi se trebale spustiti ispod nule, a u na Novu godinu čak i ispod -10 Celzijevih stupnjeva.
Budu li u FIS-u ipak blagonakloni prema organizatorima Snježne kraljice, koji tvrde da uz povoljne vremenske uvjete u roku od 48 sati mogu zasniježiti Crveni spust i pripremiti ga za najbolje skijašice i skijaše svijeta, onda će Zagrepčani i njihovi gosti moći još jednom uživati u njihovim majstorijama na padinama Medvednice.

Komentiraj

FOTO::Goran Jakus/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.