Ove godine na Kliofestu, festivalu povijesti u Zagrebu, trebao je sudjelovati kontroverzni srpski povjesničar Bojan Dimitrijević, svjedok u sudskom procesu rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića i zagovornik rehabilitacije predsjednika kolaboracionističke vlade u okupiranoj Srbiji Milana Nedića.

Članovi Radničke fronte došli su danas u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i prekinuli predavanje pročetničkog “povjesničara” – Bojana Dimitrijevića – na jednoj od tribina Kliofesta, te kako bi ukazali na činjenicu da ova vlada na čelu s HDZ-om financira tog istog Dimitrijevića s 32.000 kuna, dok s druge strane ukida potporu civilnim udrugama, manjinskim listovima, HNK u Rijeci…

“No, kada smo stigli tamo vidjeli smo da osim nas nitko nije došao na tu tribinu. Dotični akteri su se onda jednostavno pokupili i otišli na kavu.

Na kraju ostaje pitanje kakvu to poruku šalje ministar Hasanbegović dodjelom financijskih sredstava od strane svojega ministarstva?

Svima su smanjena financijska sredstva osim crkvi i, kao što to ovdje vidimo, četnicima. Obnavljaju li se to možda neka stara savezništva?”, stoji u objavi Radničke fronte na Facebooku.

Komentiraj