U okolnostima privremenog financiranja države Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je u petak na 42. sjednici razmotrilo program i financijski plan HOO-a za olimpijsku 2016. godinu težak 157.171.619 kuna od čega bi iz državnog proračuna trebali dobiti 142.438.208 kuna.

U tom programu je 25.123.677 kuna namijenjeno za završne troškove priprema i nastupa na olimpijskim igrama koje će se od 5. do 21. kolovoza iduće godine održati u Rio de Janeiru.

Financijski plan za 2016. je usuglašen s nacionalnim sportskim savezima koji iduće godine planiraju nastupe hrvatskih sportaša na 152 svjetska i 209 europskih prvenstva, 122 svjetska te  62 europska kupa, a konačna odluka o financijskom planu bit će donesena na redovnoj Skupštini koja će se održati 22. prosinca u Zagrebu.

Vijeće HOO-a je procijenilo da će već za prvo tromjesečje 2016., u kojem će sportaši nastupiti na 32 svjetska i 39 europska prvenstva, te 50 svjetskih i 18 europskih kupova, trebati 10.324.304. kune, o čemu je obaviješteno i nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Na listi kandidata za Olimpijske Igre u Riju više nisu gimnastičari Mario Možnik i Robert Seligman, a u mirovanju je od danas status maratonke Lise Nemec. Vaterpolist Ante Vukičević ulazi u kategoriju evidentnih top zlatnih – ekipa umjesto Ivana Buljubašića. U ovom trenutku na listi su 34 evidentna kandidata uz informaciju da su se za Igre kvalificirale i dvije atletičarke, a koje će se, kako je Vijeće navelo, proceduralno priključiti kao kandidati za Rio.

Sve je spremno i za proslavu Velikog dana hrvatskog sporta koji će se održati 21. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin. Vijeće je prihvatilo imena najuspješnijih sportaša i trenera, kao i dobitnika Nagrade Matija Ljubek, Fair play, Trofej MOO-a i Posebno priznanje HOO-a za 2015.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.