Kratkometražni igrani film “Medo mali” redatelja Igora Jelinovića, nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti i koprodukciji Blanka, proglašen je najboljim filmom regionalne selekcije Festivala malih i nezavisnih filmskih produkcija ‘Filmski front’, koji je završio u nedjelju u Novom Sadu.

Posebnu nagradu za najbolji scenarij dobili su Jure Debak i Ante Zlatko Stolica za film “Johnny je mrtav”, još jedan kratki igrani film, nastao u produkciji Kinokluba Zagreb, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Na tom festivalu, održanom od 28. do 31. listopada, u regionalnoj je konkurenciji prikazano 28 filmova, među kojima i sedam iz Hrvatske. Uz nagrađene bili su tu “Stakleni čovjek” Daniela Šuljića, “Recikliranje” Branka Ištvančića, “Ma, nema veze” Gee Gojak, “Balavica” Igora Mirkovića i “Kokoška” Une Gunjak.

U međunarodnoj selekciji je po glasovima publike pobijedio film “My First Kiss” španjolskog redatelja Alberta Manicha.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.