Međunarodni nogometni savez (FIFA) u utorak je obznanila niz reformi koje bi trebale biti prihvaćene na kongresu te organizacije iduće godine, a predlaže se veći broj žena u izvršnim tijelima, dok budući predsjednik neće moći obnašati dužnost više od 12 godina.
Odbor za reforme FIFA-e  predložio je i da predsjednik ubuduće neće moći biti nitko stariji od 74 godine. FIFA je prije 12 suspendirala 79-godišnjeg Seppa Blattera (foto), koji je dužnost čelnog čovjeka svjetskog nogometa obnašao neprekidno od 1998. godine. Ove godine FIFA prolazi i kroz najteže razdoblje u svojoj povijesti nakon otkrivanja velike korupcijske afere, koja je rezultatirala uhićenjima i suspenzijama brojnih dužnosnika.
Odbor za reforme predviđa da se ukine institucija Izvršnog odbora i ustanovi Vijeće koje bi preuzelo odgovornost za izvršne odluke, a u tom Vijeću bi bilo najmanje šest žena, barem po jedna iz svake konferederacije.
O ovim novinama odlučivat će kongres FIFA-e 26. veljače, na kojem će glasovati svaka od 209 članica.

Komentiraj

FOTO:EPA/ENNIO LEANZA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.