Izborno povjerenstvo FIFA-e prihvatilo je u četvrtak kandidature pet kandidata za predsjednika te krovne svjetske nogometne organizacije, ali je odbacilo kandidaturu Liberijca Muse Bilityja te je objavilo da će kandidatura predsjednika UEFA-e Michela Platinija biti razmotrena tek kada istekne njegova suspenzija od 90 dana.

“Izborno povjerenstvo je proglasilo prihvatljivima kandidature pet kandidata za predsjednika FIFA-e na izborima koji će se održati na izvanrednom kongresu 26. veljače u Zuerichu”, stoji u FIFA-inom prioćenju.
Povjerenstvo je tako nakon kontrole integriteta kandidata prihvatilo kandidature jordanskog princa Alija, šeika Salmana (Bahrein), Francuza Jérômea Champagnea, glavnog tajnika UEFA-e Giannija Infantina i Južnoafrikanca Tokya Sexwalea.
No, povjerenstvo je odbacilo kandidaturu predsjendika Liberijskog nogometnog saveza Muse Hassana Bilityja, “zbog zabrinjavajućeg izvješća o integritetu”, dodaje se u priopćenju u kojem međutim nije naveden točan razlog odbacivanja kandidature.
Kandidatura Michela Platinija, predsjendika UEFA-e, koji je suspendiran 8. listopada na 90 dana, bit će razmatrana tek po isteku te suspenzije 5. siječnja, objasnio je predsjednik povjerenstva Domenico Scala.
Platini je suspendiran zbog spornog transfera 1,8 milijuna eura koje mu je 2011. isplatio Joseph Blatter za savjetnički posao obavljen u razdoblju od 1999. do 2002.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.