Bivši dopredsjednik FIFA-e Jack Warner doživotno je suspendiran iz nogometa, javlja BBC.

81-godišnjak iz Trinidada i Tobaga bio je na čelu Nogometnog saveza Kariba i Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF), ali je 2011. godine podnio ostavku.

Trenutmo se bori sa zahtjevom za izručenje u SAD, na temelju optužbi za korupciju. Warner potične da je primio milijune dolara mita.

 

  • Warner je počinio ‘mnoge i razne prijstupe. Opetovano i stalno”, kazali su Etičkog odbora krovne svjetske nogometne institucije.

 

Presuda FIFA-e dolazi nakon njihove istrage o natječaju za Svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine, a istraga se usredotočila na Warnerove aktivnosti u siječnju ove godine. FIFA je u utorak priopćila kako je Warner proglašen krivim za kršenje organizacije etičkog kodeksa, i to nekoliko puta.

“Na svom položaju nogometnog dužnosnika, bio je ključni igrač u prevarama koje uključuju nuđenje i primanje neobjavljenih i nezakonitih isplata”, stoji u FIFA-inom priopćenju.

SAD žele suditi Wareneru i još 13 sadašnjih ili bivših dužnosnika FIFA-e koji su optuženi u svibnju. Tužitelji tvrde kako je Warner bio uključen u kriminalnu korupciju više od dvadeset godina.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.