Slovačka će ići na sud jer ne prihvaća nametanje izbjegličkih kvota  za raspodjelu tražitelja azila koje su postavili ministri unutarnjih poslova EU-a, slovački premijer Robert Fico rekao je u srijedu.

“Krećemo u dva smjera: prvo, podignut ćemo tužbu na sudu u Luxembourgu, a drugo, nećemo provesti odluku ministara unutarnjih poslova”, rekao je Fico novinarima.

Dan prije slovački premijer je najavio da neće pristati na “diktat” EU-a i da će radije prekršiti europske propise nego uvesti obvezujuće kvote o kojima je u utorak odlučeno u Bruxellesu, piše jedan slovački list.

“Radije ću prekršiti europske propise nego pristati na takav diktat”, rekao je Fico, a prenosi mrežna stranica slovačkog lista SME, nakon sastanka europskih ministara unutarnjih poslova u Bratislavi o premještanju 120.000 ljudi.

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica Europske unije izglasali su na izvanrednom sastanku kvalificiranom većinom odluku o raspodjeli 120.000 izbjeglica.

Protiv odluke bili su Češka, Mađarska, Rumunjska i Slovačka, dok je Finska bila suzdržana.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.