Novo izdanje Festivala Orsula odabire najbolje od suvremenog jazza, bossa nove, flamenco glazbe i drugih glazbenih žanrova.

Gradom Dubrovnikom će tako muzicirati Bebel Gilberto, Femi Kuti&The Positive Force, Maja Grgić Trio, Zemlja Gruva, Keziah Jones, Jose Enrique Morente & Irene Rueda , Tadić & Teofilovići i mnogi drugi.

Festival je otvorila velika brazilska zvijezda nominirana za nagradu Grammy, Bebel Gilberto, koja je 28. lipnja sa svojim bendom izvela laid back spoj elektronike s bossa nova ritmovima. Kao predgrupa nastupila je Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom.

U mjesec srpanj ulazimo s popularnim beogradskim bendom Zemlja Gruva (11. srpanj) koji će predstaviti svoj novi album koji spaja elektroniku, funk, reggae, disco i soul, a neće izostati ni obrada hitova Dina Dvornika.

Isti dan nastupa i najstariji sin pionira Afro beata, Femi Kuti (11. srpanj) koji dolazi sa svojim bendom od 14 članova te će izvesti mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih afričkih ritmova. Očekujte dva sata samog plesa!

Nakon uspješnog gostovanja u Lazaretima 2011. godine, kada je nastupio u sklopu festivala Treće uho, ponovno dolazi Dhroeh Nankoe (15. srpanj). U Park Orsula dolazi sa svojim triom u klasičnoj kombinaciji indijskih instrumenata.

Za mješavinu bluesa, funka i soula zadužen je Keziah Jones (29. srpanj) za kojeg su neki čak rekli da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod uz njega i njegov band.

Prvi put u Park Orsula gledatelji će imati priliku uživati i u STAND UP večeri (22. srpanj) – Sandra Silađev, stand up komičarka koja je s ironičnim i duhovitim snimcima postala hit te Damir Nikšić, renomirani multimedijski umjetnik prepoznat po aktualnoj političkoj satiri nasmijat će vas do suza sa svojim urnebesnim opaskama.

Kolovoz je rezerviran za vrhunski flamenco i malo rocka.

Jose Enrique Morente & Irene Rueda (05. kolovoza) izvode vrhunski flamenco show koji spaja vokalno plesni spektakl.

Kroz tradicionalno muzičko i poetsko naslijeđe vodit će nas Tadić&Teofilovići (13. kolovoz) već dobro znanim a capella dvoglasom, koji je postao njihov zaštitni znak i koji je s razlogom svrstan u jedinstvenu muzičku pojavu.

Ovogodišnji festival zatvorit će Diego Guerrero (19. kolovoza) i njegova mješavina jazza s tradicionalnim flamencom kojom pomiče granice klasične španjolske muzike.

Park Orsula u posljednih je nekoliko godina svog postojanja ugostio preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundationa, Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića, S.A.R.S.-a, ali i mnogih drugih.

Više informacija na http://orsula-festival.com/.

Komentiraj