Reflektor je novi zagrebački glazbeni ‘’boutique’’ festival, kako su ga predstavili organizatori, a održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac. Prvi dan kao glavna zvijezda nastupa britanska kantautorica Anna Calvi, nominirana za najprestižniju britansku glazbenu nagradu Mercury Awards i čija popularnost raste iz dana u dan. Uz nju će nastupiti i hrvatske grupe Lovely Quinces, Side Project i slovenska Koala Voice. Drugog dana Reflektora nastupa riječka grupa Jonathan, beogradski rokeri Straight Mickey And The Boyz, gosti iz Belfasta Girls Names te zvijezde večeri britanski rock duo Blood Red Shoes.

U razgovoru za Nacional, frontmenica grupe Laura-Mary Carter prisjetila se njihova posljednjeg nastupa u Zagrebu: ‘’Bilo je ludo u Zagrebu! Super vibra. Dočekala nas je publika željna dobre zabave. Sjećam se da su posjetitelji nakon našeg nastupa htjeli doći k nama u garderobu i družiti se jer su bili uzbuđeni nakon našeg nastupa’’. Iako će ovom sve popularnijem bendu iz Brightona – koji uz Lauru na gitari čini i Steven Ansell za bubnjevima – ovo biti treći nastup u Zagrebu, Laura je rekla za Nacional da su nakon dolaska odmah morali otputovati pa nisu imali prilike razgledati grad. ‘’To me nervira i zato bih baš voljela provesti više vremena u gradu i dobro ga upoznati. Koliko se sjećam, u Zagrebu sam jela jedan od najboljih odrezaka u životu. I nadam se da ću to ponoviti’’, rekla je za Nacional.

Posljednjih nekoliko tjedana pripremaju pjesme za novi album koje će premijerno izvesti u Zagrebu, dok repertoar za nastup još uvijek nisu planirali. ‘’Sigurna sam da ćemo svirati izbor najboljih pjesama sa svih albuma i sigurna sam da ćemo ih izvesti svim srcem’’, otkrila je za Nacional. Blood Red Shoes imaju četiri studijska albuma, ‘’Box of Secret’’, ‘’Fire Like This’’, ‘’In Time to Voices’’ i ‘’Blood Red Shoes’’ te kompilaciju raritetnih snimaka ‘’Tied At The Wrist’’, a njihovi nastupi u Zagrebu redovno su uvrštavani među najbolje rock koncerte te sezone.

 

Komentiraj

<
PODIJELI
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.