FERGUSON Leicester može osvojiti Ligu, moraju samo pametno kupovati u siječnju

Bivši trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson vjeruje kako vodeća momčad Premiershipa Leicester može osvojiti englesko prvenstvo, ali samo ako u siječnju budu pametno kupovali, prenosi Independent.

‘Lisice’ su vodeća momčad engleskog prvenstva sa dva boda više od drugog Arsenala. U posljednjih 15 utakmice Leicester je upisao čak devet pobjeda. Trener Claudio Ranieri zaslužan je za nevjerojatan uspjeg momčadi, a do sada je odbio priznati da će se Leicester boriti za tituli.

“To je nevjerojatno vitalna, brza i energična momčad. Trenutno su najbolja momčad Premiershipa. Ali, pitanje je dokada će to i ostati. Imaju li sredstava da tako nastave cijelu sezonu?”; pita se Ferguson koji u sadašnjoj momčadi Leicestera vidi puno sličnosti sa momčadi Uniteda koju je početkom 1990-ih odveo do svoje prve titule engleskog prvaka.

“Kada smo osvojili taj prvi naslov u sezoni 1992/93., Norwich je bio vodeća momčad sve do ožujka. Za mali klub poput Leicestera biti će pravi izazov ostati vodeći cijelu sezonu. Da sam ja na Ranierovom mjestu, uložio bih u siječnju u neke nove igrače jer je to velika prilika. Mogli bi osvojiti ligu, gledajući kako sada igraju. Problem za vlasnike ostaje imaju li novca za pojačanje. Mislim da imaju i vjerujem da bi trebali kupovati u siječnju”, objašnjava Ferguson.

Dotakao se Ferguson i najboljeg strijelca lige, Jamiea Vardyja – “On je agresivan, brz, energičan i rođeni strijelac. Sve nam je to dokazao. Pravo je oličenje modernog nogometaša, pogotovo u klubu kao što je Leicester. Pravi je primjer zašto nikada ne treba odustati, a uvijek vjerovati u sebe”, zaključio je legendarni trener ‘Crvenih vragova’.

Komentiraj