Roger Federer je objavio kalendar svojih planiranih nastupa za 2016. godinu, u kojem nema nijednog turnira na zemljanoj podlozi, osim nastupa u Roland Garrosu.

Federer će sezonu, u kojoj će mu se u stručnom stožeru priključiti Ivan Ljubičić, započeti u Brisbaneu, gdje će se pripremati za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu.
Osim sva četiri Grand Slam turnira i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje će nastupiti u sve tri konkurencije, pojedinačno, u paru sa Stanom Wawrinkom i mješovitom paru s Martinom Hingis, 34-godišnji Švicarac u planu ima nastupe na pet turnira Masters 1000 serije. Federer će preskočiti Masterse u Miamiju, Monte Carlu, Rimu i Madridu, a zanimljivo je da će uoči Wimbledona igrati na dva njemačka turnira s travnatom podlogom, u Stuttgartu i Halleu.
Federer je poznat po brižljivom planiranju svojih nastupa, pri čemu koristi beneficije koje ima kao veteran na ATP Touru, zbog svoje dobi i uspjeha koje je ostvario tijekom dosadašnje karijere. Predviđenim kalendarom ostavio je dovoljno vremena za treninge i obiteljske odmore.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.