Njemačka kancelarka Angela Merkel u zadnje je vrijeme podigla puno prašine zbog čvrste potpore otvorenim granicama unatoč masovnom dolasku migranata u Europu.

No, prošli tjedan nije dobila pisma ljutitih protivnika, već znak potpore u obliku 130 buketa cvijeća.

Članovi Facebook grupe “Cvijeće za Merkel” pozvali su fanove kancelarkine izbjegličke politike da joj u srijedu u njezin berlinski ured pošalju cvijeće.

Glasnogovornica je u kancelarkino ime u ponedjeljak potvrdila informaciju. Dotad služba za odnose s javnošću nije izvijestila o događaju, vjerojatno zbog kancelarkine skromnnosti, piše dpa.

Članovi njezina ureda bili su oduševljeni gestom članova Facebook grupe. U srijedu su imali “slatkih problema” – trebalo je pronaći dovoljno mjesta na ulazu u ured Angele Merkel za tako veliku mirisnu pošiljku u raznim boja.

Iako njezino žestoko protivljenje zatvaranju granica pred valom od milijun izbjeglica i prognanika u 2015. i dalje ostaje kontroverzno, Angela Merkel je za vodeću ulogu u kriznoj situaciji dobila pohvale kod kuće, ali i na međunarodnom planu.

Komentiraj

FOTO:EPA/WOLFGANG KUMM
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.