Trećeg dana 13. ljetnog olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), koji se do 1. kolovoza održava u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, hrvatski su sportaši nastupili u atletici, plivanju i tenisu.

U finalu utrke na 1500 metara za atletičarke Elena Pazman je osvojila osmo mjesto, dok je u finalu skoka u vis Filip Mrčić koji s preskocenih 1.95 metara natjecanje završio na 11. mjestu. Sven Cepuš se kvalificirao u finale discipline 400 metara s osobnim rekordom od 49.15 što je bilo ukupno četvrto vrijeme kvalifikacija. Sprinter Bruno Penezić je nakon odličnog nasupa na 100 metara gdje je zauzeo sedmo mjesto u finalu, uspio osigurati prolaz i u finale na 200 metara s osmim najboljim vremenom. Nastup u finalu ženske utrke na 200 metara izborila je Dolores Ćosić, takoder s osmim najboljim vremenom kvalifikacija. Marija Tolj je hicem od 12.31 metara zauzela 19. mjesto u kvalifikacijama bacanja kugle.
Od hrvatskih plivača nastupila je jedino Karla Kvesić koja je u disciplini 100 metara prsno zauzela 29. mjesto.

Tenisač Karlo Suevich je izgubio u osmini finala od favoriziranog izraelskog predstavnika, prvog nositelja Oliela sa 2-6, 2-6 i time završio nastup na EYOF-u.

Komentiraj

FOTO:Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.